کمیسیون کنگرهای ایالات متحده طرحی مشابه پروژه منهتن را برای توسعه سیستمهای هوش مصنوعی پیشنهاد داده است که قابلیتهایی در سطح هوش انسانی یا بالاتر خواهد داشت. این طرح در میان رقابت فزاینده با چین در زمینه فناوریهای پیشرفته مطرح شده است.
کمیسیون دوحزبی «بازبینی اقتصادی و امنیتی ایالات متحده-چین» در گزارش سالانه خود بر اهمیت همکاریهای عمومی-خصوصی برای توسعه هوش مصنوعی عمومی تأکید کرده است، اما جزئیاتی درباره استراتژیهای سرمایهگذاری خاص ارائه نکرده است.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با انواع هوش مصنوعی
پروژه منهتن، که در دوران جنگ جهانی دوم انجام شد و منجر به تولید اولین بمبهای اتمی شد، بهعنوان الگویی برای این طرح در نظر گرفته شده است. جیکوب هلبرگ، کمیسیونر این کمیسیون و مشاور ارشد شرکت نرمافزاری Palantir، به رویترز گفته است:
“ما در طول تاریخ دیدهایم که کشورهایی که اولین بار از دورههای تغییر سریع فناوری بهرهبرداری میکنند، اغلب قادر به تغییر موازنه جهانی قدرت هستند. …. چین در حال دویدن به سمت هوش مصنوعی عمومی است … مهم است که ما آنها را بسیار جدی بگیریم.”
هلبرگ همچنین اشاره کرده است که زیرساختهای انرژی یکی از چالشهای اصلی برای آموزش مدلهای بزرگ هوش مصنوعی است و پیشنهاد داده است که تسهیل فرآیند صدور مجوز برای مراکز داده، نمونهای از همکاریهای عمومی-خصوصی برای تسریع توسعه هوش مصنوعی باشد.
خبر : قرار داد مایکروسافت با نیروگاه هستهای برای تامین برق هوش مصنوعی
خبر: استارتاپ Kairos Power، برای گوگل رآکتور هستهای خواهد ساخت.
OpenAI، سازنده ChatGPT، که اخیراً نقشه راهی برای استراتژی هوش مصنوعی ایالات متحده منتشر کرده، نیز خواستار افزایش بودجه دولتی برای هوش مصنوعی شده است.
این کمیسیون، که در سال 2000 توسط کنگره تأسیس شد، سالانه توصیههایی در مورد روابط ایالات متحده و چین ارائه میدهد. این نهاد، که به اتخاذ مواضع سختگیرانه و جنگطلبانه معروف است، هدفش هدایت قانونگذاران در مواجهه با رقابت اقتصادی و استراتژیک با چین است.
از جمله توصیههای دیگر کمیسیون در گزارش امسال، لغو معافیت تجاری de minimis است که به کالاهای چینی با ارزش کمتر از 800 دلار اجازه میدهد بدون پرداخت مالیات گمرکی وارد ایالات متحده شوند. همچنین پایان دادن به مزایای مالیاتی شرکتهای چینی در فهرستهای نظارتی دولت و الزام به اخذ مجوز برای مشارکت چینیها در شرکتهای بیوتکنولوژی در ایالات متحده نیز پیشنهاد شده است.
کیمبرلی گلاس، کمیسیونر این نهاد، در کنفرانسی خبری گفته است که لغو فوری معافیت de minimis برای کالاهای تجارت الکترونیک یکی از مهمترین پیشنهادات این پنل است. او اشاره کرد که حجم بالای بستههای وارداتی باعث شده است که گمرک و مرزبانی نتوانند محصولات خطرناک مانند مواد شیمیایی فنتانیل و دستگاههای قرصسازی را متوقف کنند.
او گفت: “برای درک این روند، باید بدانیم که هر روز حدود 4 میلیون جعبه وارد میشود و طبق تخمینهای CBP، در سال گذشته 1.4 میلیارد محموله de minimis وارد کشور شده است. غیرممکن است که بدانیم در این جعبهها چه چیزی وجود دارد.”
وی اضافه کرد: “این معافیت در دهه 1930 ایجاد شد تا مردم بتوانند اشیای کوچک را از خارج وارد کنند بدون اینکه مالیات بپردازند. اما در دوران تجارت الکترونیک، این معافیت به کانالی برای ورود محصولات چینی بدون پرداخت عوارض و بررسی تبدیل شده است.”
قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات نیز مجموعهای از طرحهای قانونی برای محدود کردن معافیت de minimis، بهویژه برای کالاهای وارداتی از چین، ارائه دادهاند. اما اجرای این اقدامات به دلیل سال انتخاباتی و مخالفت صنعت حملونقل و گروههای حامی تجارت، که نگران تأثیر منفی بر تجارت الکترونیک هستند، چالشبرانگیز است.
مبنع: رویترز