فرناندو نونیز (Fernando Núñez)، هنرمندی که از هوش مصنوعی برای خلق چهرههایی با نگاههای عمیق و پر احساس استفاده میکند، در جدیدترین نمایشگاه خود در مرکز فرهنگی MVA در مالاگا (شهری در اسپانیا)، آثار متفاوتی را به نمایش گذاشته است. او از ترکیب فناوری و هنر سنتی برای انتقال احساسات مختلف در چهرهها استفاده میکند.
این نقاش شغل اصلیاش وکالت است. او برای خلق نگاههایی که احساسات پیچیدهای مثل غم، انتظار، ترس و تأمل را منتقل میکنند، از هوش مصنوعی کمک میگیرد. احساسات را شما نمیتوانید به صورت طولانی مدت در چهره و به ویژه در چشمان خود نگهدارید. نمایشگاه Miradas Cruzadas (Crossed Looks) یا «نگاههای متقاطع» ۲۲ پرتره را شامل میشود که همگی با ابزارهای سنتی مانند قلممو و رنگ روغن خلق شدهاند. اما در ابتدای کار، از هوش مصنوعی برای طراحی اولیه استفاده میشود.
فرآیند خلاقانه نونیز
به گفته نونیز، چشمان بهترین ابزار برای ارتباط غیرکلامی هستند. او از هوش مصنوعی برای خلق نگاههایی با احساسات متنوع بهره میبرد. در این فرآیند، او پرامپتهایی به هوش مصنوعی میدهد. به عنوان مثال، تصویری از زنی با چشمان روشن، سن بین ۲۵ تا ۳۵ سال، با نوری از بالا و نگاهی غمگین را میدهد. اگرچه هوش مصنوعی بلافاصله تصویر را تولید میکند، اما نتیجه نهایی نیاز به تنظیمات بیشتری دارد تا نگاه مورد نظر هنرمند بهخوبی بیان شود. نونیز میگوید: «هوش مصنوعی به من کمک کرده تا طیف گستردهای از احساسات را بدون استفاده از مدلهای انسانی به تصویر بکشم.»
ترکیب هنر سنتی با فناوری
اگرچه هوش مصنوعی نقش مهمی در شروع این فرآیند دارد، همه نقاشیها با ابزارهای سنتی مانند قلممو و رنگهای روغنی به پایان میرسند. نونیز با مهارت خود به هر چهره، نور، رنگ و حس خاصی میبخشد. برای مثال، در اثر Joven de los 6 Claveles Rojos (زن جوان با ۶ گل میخک قرمز)، گلهای قرمز رنگ فضای کلی نقاشی را شکل میدهند.
همکاری نونیز با هوش مصنوعی
این نخستین بار نیست که نونیز از هوش مصنوعی برای خلق آثار خود استفاده میکند. او پیش از این، در نمایشگاه IA: Pigmentos en Tránsito (هوش مصنوعی: رنگدانهها در انتقال) در موزه Antequera، با هوش مصنوعی همکاری کرده بود. او بیان میکند که سرعت پیشرفت هوش مصنوعی بهقدری زیاد است که اگر امروز بخواهد دوباره همان نقاشیها را بکشد، نتایج بسیار متفاوت خواهند بود. نونیز میگوید: «هوش مصنوعی با چنان سرعتی پیشرفت میکند که این روند شبیه به مسابقهای است که پایانی ندارد.»