جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، و شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، به توافق رسیدند که تصمیمگیری درباره استفاده از تسلیحات هستهای باید توسط انسانها انجام شود و نه هوش مصنوعی. این موضوع در بیانیهای از سوی کاخ سفید اعلام شد.
این بفرمایند: “دو رهبر بر لزوم حفظ کنترل انسانی در تصمیمگیریهای مربوط به تسلیحات هستهای تأکید کردند.” همچنین بر اهمیت توسعه هوش مصنوعی در حوزه نظامی تأکید کردند.
وزارت خارجه چین نیز این موضوع را تأیید کرد، اما توضیحات بیشتری ارائه نداد.
واشنگتن تلاشهای زیادی کرده تا چین را به گفتگوهای مرتبط با کنترل تسلیحات هستهای ترغیب کند. با این حال، مذاکرات رسمی که به تازگی از سر گرفته شده بود، دوباره متوقف شده است.
پنتاگون تخمین زده است که چین تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هستهای عملیاتی خواهد داشت. آمریکا و روسیه هر کدام حدود ۱۷۰۰ کلاهک هستهای عملیاتی دارند. چین از سال ۲۰۲۰ مدرنسازی تسلیحات هستهای را آغاز کرده است و اقداماتی نظیر تولید زیردریاییهای بالستیک جدید و آزمایش سرهای جنگی هایپرسونیک را دنبال میکند.
با این حال، چین هرگز به طور رسمی تعداد تسلیحات هستهای خود را اعلام نکرده و به سیاست “عدم استفاده نخستین” پایبند است و بر بازدارندگی حداقلی تأکید دارد.
آمریکا و چین در ژنو مذاکراتی درباره هوش مصنوعی داشتند، اما این مذاکرات شامل مسائل نظامی یا تصمیمگیری در استفاده از هوش مصنوعی در تسلیحات هستهای نبود. دولت بایدن نیز امسال دستورالعملهای جدیدی برای استفاده از تسلیحات هستهای منتشر کرد که به تهدیدات خاصی از سوی چین، کره شمالی یا روسیه مربوط نمیشد.