تایوان استفاده از DeepSeek را در نهادهای دولتی ممنوع کرد

دولت تایوان، استفاده از هوش مصنوعی چینی دیپ سیک را ممنوع کرد. تایوان که چالش‌های بسیاری با حکومت چین دارد، استفاده از این هوش مصنوعی را به عنوان یک ابزار چینی تهدیدی برای امنیت ملی معرفی کرد و کارمندان دولت را از استفاده از این چت بات منع کرد.

تایوان یکی از مهمترین اهداف چین است و همچنان پس از سال‌ها استقلال آن پذیرا نبوده است. با توجه به پیشرفت خارق‌العاده تایوان به ویژه در صنعت پردازنده‌ها، این کشور همیشه چالش‌های جدی‌ای در مواجهه با چین داشته است. حالا تایوان کارکنان بخش دولتی و زیرساخت‌های کلیدی را از استفاده از  هوش مصنوعی DeepSeek منع کرد. به گزارش France 24، دولت این کشور اعلام کرد که این ابزار یک محصول چینی است و می‌تواند امنیت ملی را به خطر بیندازد.

شرکت DeepSeek ماه گذشته چت‌بات خودش و اپلیکیشن خودش با مدل R1 را معرفی کرد. این شرکت مدعی است که مدل جدیدش توانایی‌هایی در سطح پیشگامان هوش مصنوعی آمریکا دارد، اما با هزینه‌ای بسیار کمتر توسعه یافته است. در روزهای گذشته نیز این شرکت از مدل هوش مصنوعی چندوجهی Janus Pro رونمایی کرد.

برخی کشورها از جمله کره جنوبی، ایرلند، فرانسه، استرالیا و ایتالیا درباره شیوه مدیریت داده‌های این استارتاپ چینی ابراز نگرانی کرده‌اند.

وزارت امور دیجیتال تایوان روز جمعه اعلام کرد که همه نهادهای دولتی و زیرساخت‌های حیاتی نباید از DeepSeek استفاده کنند. این وزارتخانه دلیل این تصمیم را «تهدید امنیت اطلاعات ملی» عنوان کرد.

در بیانیه وزارتخانه آمده است: «خدمات هوش مصنوعی DeepSeek یک محصول چینی است و عملکرد آن شامل انتقال داده‌های فرامرزی و احتمال نشت اطلاعات می‌شود. این مسائل امنیت اطلاعات را به خطر می‌اندازند.»

تایوان بارها چین را به استفاده از «تاکتیک‌های منطقه خاکستری» متهم کرده است. این اقدامات که کمتر از سطح یک جنگ رسمی هستند، شامل حملات سایبری نیز می‌شوند. چین همچنان تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و فشارهای خود را بر این جزیره افزایش داده است.

از سال ۲۰۱۹، تایوان استفاده از محصولات و خدمات فناوری اطلاعاتی که امنیت ملی را تهدید کنند، در نهادهای دولتی ممنوع کرده است.

هفته گذشته، چت‌بات جدید DeepSeek در وال استریت جنجال به پا کرد. این ابزار هوش مصنوعی توانسته است با شرکت‌های آمریکایی رقابت کند، اما هزینه توسعه آن به‌مراتب کمتر بوده است. این پیشرفت در حالی رخ داده که آمریکا قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از دسترسی شرکت‌های چینی به تراشه‌های پیشرفته وضع کرده است. این تراشه‌ها برای توسعه مدل‌های یادگیری عظیم مورد نیاز هستند.

مقاله پیشنهادی: آشنایی با سخت افزارهای هوش مصنوعی

مقاله پیشنهادی: GPU چیست؟

هم‌زمان با این ممنوعیت، نهادهای ناظر بر داده در کره جنوبی و ایرلند از DeepSeek خواسته‌اند توضیح دهد که چگونه اطلاعات کاربران را مدیریت می‌کند. اوایل این هفته، ایتالیا تحقیقاتی را درباره مدل R1 آغاز کرد و آن را از پردازش داده‌های کاربران ایتالیایی منع کرد.

 

با وجود همه نگرانی‌ها در مورد نشست اطلاعات، این شرکت مدل‌های خودش را به صورت Open Source منتشر کرده است. از همین رو پیش‌بینی می‌شود در آینده ابزارهای هوش مصنوعی که از این مدل به صورت شخصی استفاده می‌کنند و داده‌ها به سرورهای چین منتقل نمی‌شود، محبوبیت بسیاری پیدا کند.

جدیدترین خبرها

شکست مناقصه مرکز ملی هوش مصنوعی در کره جنوبی

ربات انسان نمای Hugging Face؛ متن باز، ارزان و آماده

هوش مصنوعی ایلان ماسک در تلگرام

پردیس هوش مصنوعی ابوظبی؛ همکاری آمریکا و امارات

«پادکست فارسی نکست مایند» آمد.

OpenAI بالاخره بیخیال شد؛ این شرکت غیر انتفاعی می‌ماند.

جدیدترین مقالات
کاربردهای هوش مصنوعی

جدید‌ترین هوش مصنوعی‌ها

Lovable

Codex

Felo AI

Hailou

Hunyuan

Chance AI

openAI.fm

n8n

chatbot Arena

Tripo AI

Reve

لوگو هوش مصنوعی Wan

wan

Manus AI

Make.com

Le Chat

OmniHuman

Janus Pro

Kinetix

DragGan

openrouter.ai

operator

Storm

Pika Art

Openmagic

Mokker AI

لوگو دیپ سیک

DeepSeek

Buffer AI

Mapify

Gravitywrite

لوگو نوتبوک ال ام

NotebookLM

zipwp

writi.io

Vidalgo

ChatBA

Levels.fyi

مشاور هوشمند اینوآپ

Lensgo

Learn About AI

PDF.ai

Magai

Remini

BetterPic

OpenArt

Maestra

Heights AI

Deciphr

Vidnoz

Followr

Dante

Visme

به نظر شما، اگر یک پادکست فارسی کاملا با هوش مصنوعی درست بشه، چجوری میشه؟

پادکست فارسی نکست مایند

پادکست فارسی نکست مایند

هر روز، با هوش مصنوعی، از هوش مصنوعی به شما می‌گه

تصور کن که هر روز یک اپیزود کوتاه چند دقیقه‌ای، جدیدترین های دنیای هوش مصنوعی رو بهت بگه