در حالی که انویدیا در حدود ۹۵٪ بازار پردازندههای گرافیکی را به خود اختصاص داده است، بسیاری از شرکتهای فناوری جهان به دنبال توسعه تراشههای هوش مصنوعی خود هستند تا از وابستگیهای خود در آینده به تولیدکنندگان تراشه کم کنند.
شرکت متا یا فیسبوک سابق، حالا مجددا به دنبال تولید تراشههای هوش مصنوعی است. این شرکت در حال حاضر آزمایش تعدادی از این تراشهها را آغاز کرده است تا در صورت نتایج رضایت بخش، به تولید انبوه آنها بپردازد.
تراشه هوش مصنوعی شرکت متا یک شتابدهنده اختصاصی به حساب میآید. این شتابدهندهها تنها میتوانند وظایف مربوط به هوش مصنوعی را انجام دهند. با این وجود از نظر مصرف انرژی بسیار کارآمد تر از پردازندههای گرافیکی یا GPUها هستند.
پیشرفت تا مرحله Tape-out
ساخت این پردازنده توسط شرکت متا با کمک شرکت TSMC انجام میگیرد. در حال حاضر این تراشه تا مرحله Tape-out پیش رفته است و در حال آزمایش است. در فرایند ساخت یک تراشه، مرحله tape-out زمانی است که طراحی تراشه به صورت کامل انجام شده و برای تولید نهایی آماده است.
پیشرفت تا چنین مرحلهای بسیار هزینهبر و گران است و تا دهها میلیون دلار هزینه دارد و بین ۳ تا ۶ ماه نیز زمان میبرد. عدم نتیجه گیری در این مرحله، به معنای انجام دوباره تمام فرایند از ابتدا میباشد. در صورتی که نتایج مناسبی از آزمایشها حاصل شود، متا میتواند از این تراشه جدید برای اهداف هوش مصنوعی خود استفاده کند.
تراشهای از سری MITA
این تراشه از سری تراشههای MITA یا Meta Training and Inference Accelerator است. این سری از تراشهها در طی سالهای گذشته پیشرفت نامنظمی داشته است. حالا شرکت متا امیدوار است با موفقیت این تراشه، بتواند در سال ۲۰۲۶ از تراشههای اختصاصی خود برای آموزش مدل هوش مصنوعی خود استفاده کند.